Cele mai frumoase plaje din Mallorca

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Pentru numerosi europeni, Mallorca este destinatia preferata de vacanta. Peste 6 milioane de turisti viziteaza anual Mallorca, cea mai mare insula din Arhipelagul Baleare.
Mallorca are aproximativ 800.000 de locuitori, 2.500 de restaurante, 17.000 de locuri de cazare si 80 de plaje situate de o parte si de alta a insulei Mallorca.
In Mallorca gasim 400 kilometri de trasee pentru excursionisti, cei 35.000 de biciclisti care viziteaza anual insula, aventurandu-se pe foarte multe dintre acestea.
Au trecut deja 100 de ani de cand peste 215 milioane de turisti au vizitat insula Mallorca.
Fenomenul turistic in Mallorca a explodat la sfarsitul anilor 1950, odata cu cumpararea unor proprietati de catre Claudia Schiffer si Michael Douglas.
Afirmam ca in insula gasim peste 80 de plaje. Haideti sa vedem care sunt cele mai frumoase plaje din Mallorca.

plaje mallorca

plaje mallorca

Cele mai frumoase  plaje din Mallorca

Plaja Alcudia, Port Alcudia Mallorca
Plaja Alcudia, premiata cu steagul albastru pentru nisipul alb fin si apele curate, se intinde de la portul Alcudia pana la Playa de Muro. Pentru ca intrarea in apa este foarte lina, cu siguranta ca aici este locul ideal al vacantelor pentru familiile cu copii.
Este o placere sa inoti in apele turcoaz al marii Mediterane sau sa te relaxezi confortabil pe sezlongurile asezate de-al lungul marii, pe plaja a carei lungime are aproape 3,5 km.

plaje mallorca

plaje mallorca

Plaja Alcudia dispune de foarte multe toalete ecologice si dusuri. Putem spune ca plaja Alcudia este una dintre cele mai bune plaje in Mallorca.
O alta plaja in Mallorca, Cala Agulla se afla in apropiere de Capdepara si Cala Ratjada, in nord-estul insulei Mallorca, fiind inconjurata de paduri de pin si muntii din Parcul Natural Levant. Pe plaja Cala Agulla gasim un nisip fin, iar marea este foarte curata. Turistii care doresc sa se refugieze pe plaja Cala Agulla au posibilitatea inchirierii de sezlonguri. Pe plaja exsita un bar si un restaurant, iar parcarea este cu plata. Cea mai apropiata statiune de plaja Cala Agulla est Cala Radjada.

plaje mallorca

plaje mallorca

Statiunea Cala Ratjada se afla la o ora si jumatate de aeroportul din Palma. Plajele din Cala Radjada sunt foarte populare datorita nisipului fin alb si a apelor de cristal. Statiunea este ideala pentru scufunadri, schi nautic, windsurfing si navgatie.
Cala d'Or se intinde pe o fasie lungul de coasta in Mallorca, fiind alcatuita din cinci plaje asociate situate in golfuri mici: Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena si Cala Gran.

plaje mallorca

plaje mallorca

Aceste plaje din Mallorca sunt frumoase, insa sunt destul de mici in comparatie cu alte plaje din Mallorca.
Plaja Cala Serena este cea mai nordica in Cala d'Or, avnd doar 300 m lungime.Acesta este un golf foarte mic de nisip, cu margini stancoase ce ajuta la pastrarea calmului apei. In Cala Serena nu exista baruri, restaurante, magazine , insa lipsa acestora fac din aceste imprejurimi mult mai frumoase decat vecinul Cala Ferrera, si mult mai naturala.

Plaja Cala Ferrera este urmatoarea plaja de pe coasta.Plaja dispune de umbrele de soare, sezlonguri, hidrobiciclete, un bar, dar si salvamari.

plaje mallorca

plaje mallorca

Plaja Cala Gran este cea mai mare dintre plajele Cala d'Or, avand o lungime de 40 de metri. Nisipul fin si alb contrasteaza excelent cu albastrul apei.

Plaja Cala d'Or este ultimul golf din partea de sud a Calei d'Or.Plajele de aici sunt cunoscute sub numele de Es Forti, fiind foarte asemanatoare cu Cala Esmeralda. Plaja este dotata cu umbrele si sezlonguri, precum si dusuri si toalete ecologice.In spatele golfului se afla si un bar.

plaje mallorca

plaje mallorca

Cala Formentor este una dintre cele mai frumoase plaje din Mallorca situata in Golful Pollenca din nord-vestul insulei Mallorca. Panorama asupra celebrului golf este uimitoare. Cu un fundal uimitor al unei paduri de pini si o vedere magnifica la munte.Turcoazul valurilor marii fac din acest loc, unul de basm.
Plaja , in sine, este una destul de ingusta, ,intarea in apa fiind foarte abrupta, o face inaccesibila copiilor. Pe laja din Cala Formentor gasim numeroase facilitati, de la toalete, dusuri, salvamari la sezlonguri si umbrele de soare.Aici gasim si restaurante si baruri, dar si un bun acces pentru turistii cu handicap.
plaje mallorca 10
La 7 kilometri nord-vest de Port Pollenca gasim unul dintre cele mai distinse hoteluri de pe insula: Barcelo Formentor, total renovat si la fel de faimos ca in anii treizeci cand, aici se distrau o serie de stele ale cinematografiei din acea epoca.

Cala Mayor este golful cel mai apropiat de centrul orasului Palma, ( aproximativ patru kilometri), iar plaja Cala Mayor se mandreste cu celebrul steag albastru.
Plaja Cala Mayor se afla in fata hotelului de lux Nixe Palace.Cu cei peste 200 de metri lungime si aproximativ 80 metri latime, plaja Cala Mayor este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Mallorca. Plaja Cala Mayor este amenajata cu sezlonguri si umbrele de soare .

plaje mallorca

plaje mallorca

Statiunea Cala Millor  a fost creata pentru a avea una dintre cele mai minunate plaje din Mallorca. Aici veti descoperi o plaja generoasa cu nisip alb, cu o mare frumoasa de un albastru turcoaz.Avand peste un kilometru lungime si 30 metru latime, plaja Cala Millor este ideala pentru familiile cu copii.
Lista cu cele mai frumoase plaje din Mallorca se poate completa oricand, odata cu explorarea insulei in timpul vacantei voastre in Mallorca.

palje mallorca

palje mallorca

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

No Comments Yet.

Leave a comment